Könyvadományok az erdélyi Magyardécsére



2008. október 2.


Alapítványunk az egri Kaptárkő Egyesülettel együttműködve 2008. október 2-án 1500 könyvet adományozott és szállított a Beszterce-Naszód megyei Magyardécsei Általános Iskolának.

A cseresznyetermesztéséről híres, 2000 fős református magyar település iskolája Zoltán Hajnal igazgatónő vezetésével, nagy örömmel vette át a könyveket és igazi magyaros vendéglátásban részesítette a két szervezetet tagjait. Meg kell jegyeznünk, hogy a község iskolájának működése a szerény körülmények ellenére példaértékű lehetne a magyarországi iskoláknak. Az iskola könyvtára eddig 3000 kötetes könyvtárral rendelkezett, így örömmel állapíthatjuk meg, hogy a könyvek ennél jobb helyre nem is kerülhettek volna.

Köszönettel tartozunk Tácsik Bálint balassagyarmati barátunknak, Kovács Imre püspökladányi alelnökünknek és az egri Eszterházy Károly Főiskola Földrajz Tanszéke több oktatójának a könyvgyűjtésben való aktív részvételért.

Hálás köszönetünket fejezzük ki mindazoknak, akik tavaly megvásárolták és terjesztették a "Kárpát-medence természeti szépségei 2008" című falinaptárat, hozzájárulva ezzel a könyvadomány méltó helyre kerüléséhez.

A könyvadományról képek a Galériában...